sâmbătă, 3 mai 2008

HCM Constanta va lupta la Medgidia pentru a-si consolida locul second

CSM Medgidia si HCM Constanta se vor afla duminica, ora 11, fata in fata intr-un meci din Liga Nationala masculina. Fara doar si poate, avem de-a face cu un derby judetean in care orice este posibil, inclusiv evenimente care nu au legatura cu spiritul de fair play. Jucand in fata propriilor sustinatori, elevii lui Ion Craciun (acesta a antrenat in trecut HCM Constanta) au sansa sa obtina un rezultat deosebit, ei dorindu-si foarte mult victoria pentru a se califica in Cupa Romaniei, acolo unde sunt prezente primele opt clasate la finalul acestui sezon.
In ceea ce ii priveste pe handbalistii pregatiti de Vasile Stanga si Eden Hairi, acestia au aproape garantat locul secund, care ii duce in Cupa EHF, dorindu-si la fel ca adversarii lor sa castige aceasta intalnire. Legat de problemele de lot, tehnicianul lui CSM Medgidia, Ion Craciun nu poate conta pe mai multi jucatori importanti. Este vorba, pe de o parte, despre Florin Cazan, care este accidentat, iar pe de alta parte de Tomislav Broz si Uros Vukovic. Ultimii doi au fost transferati in iarna de la HCM Constanta, neavand drept de joc in urma unui protocol semnat intre cele doua cluburi. De partea cealalta, la Constanta, antrenorul principal Vasile Stanga nu-l va putea arunca in lupta pe Alexandru Csepreghi, care este accidentat, el suferind o intindere la ligamente. In lotul lui HCM Constanta exista totodata mai multi jucatori care acuza mai multe probleme minore, ei fiind recuperabili pana la debutul confruntarii de la Medgidia: Laurentiu Toma, Ionut Saulescu, Bolidar Nadoveza si Sasa Djukic. Trebuie spus ca partida din tur a fost castigata de HCM Constanta, care s-a impus la limita, scor 30-29, meciul nefiind lipsit de evenimente nedorite. Iata cum se prezinta clasamentul: 1. Steaua Bucuresti (40 puncte), 2. HCM Constanta (34 puncte), 3. UCM Resita (34 puncte, un meci mai mult), 4. Stiinta Bacau (32 puncte), 5. Bucovina Suceava (29 puncte), 6. Minaur Baia Mare (27 puncte), 7. HC Odorhei (27 puncte), 8. CSM Medgidia (25 puncte), 9. Dinamo Bucuresti (24 puncte), 10. Pandurii Targu Jiu (22 puncte), 11. Poli Timisoara (18 puncte), 12. CSM Oradea (15 puncte), 13. Uztel Ploiesti (10 puncte); 14. Romvag Caracal (0 puncte).

„Jucatorii nostri au bun simt si sunt educati”

Tehnicianul lui HCM Constanta, Vasile Stanga, a declarat pentru „Replica” referitor la partida de duminica: „Va fi un meci greu, in care orgoliile vor juca un rol important, insa noi suntem pregatiti sa il castigam si sa ne consolidam locul secund. Cred ca se va impune echipa care va comite mai putine greseli”. De asemenea, directorul executiv al lui HCM Constanta, Nurhan Ali ne-a declarat ca este ferm convins ca nu vor exista incidente intre suporterii celor doua echipe, asa cum s-a intamplat in tur, deoarece componentii fostei campioane a Romaniei nu sunt lipsiti de educatie si nu vor incinge spiritele in tribune: „Jucatorii nostri au bun simt, sunt educati si nu-i vor provoca pe suporterii echipei din Medgidia. Nu am nici un dubiu ca la acest meci nu vor exista evenimente nedorite”.

Niciun comentariu: