marți, 8 aprilie 2008

Farul e condamnată să bată la Arad


Împotmolită de trei etape în zona retrogradării, pe locul 15, FC Farul are ocazia, joi, în etapa a 28-a a Ligii 1, să iasă din zona mişcătoare a clasamentului, dacă bate la Arad. Victoria le e indispensabilă „rechinilor”, care n-au mai câştigat un meci în campionat de pe 29 februarie, de şase partide.

În cele opt meciuri din mini-retur, Farul a strâns doar opt puncte. Ultima victorie a fost obţinută în urmă cu mai mult de o lună, pe 29 februarie, când „rechinii“ învingeau la Piatra Neamţ. Paşii greşiţi acasă (trei egaluri şi o înfrângere) şi punctele insuficiente aduse de afară au ancorat echipa la retrogradare. Degeaba joacă, dacă nu marchează. Finalizarea este o mare, mare problemă a Farului. În 2008, constănţenii au dat patru goluri în opt meciuri, iar până acum, în acest campionat, au marcat de numai 15 ori, un ruşinos record negativ.
„Rechinii“ au însă ocazia să dea lovitura joi, în meciul de la Arad, cu UTA, şi să reuşească victoria mult aşteptată. Farul e pe locul 15, cu 25 de puncte (-17 la „adevăr“), iar UTA pe 16, cu 23 puncte şi -16. Cu trei puncte, Farul ar împuşca doi iepuri deodată: ar putea părăsi locul 15, urcând un loc sau două, şi le-ar da o lovitură poate decisivă arădenilor, punând o distanţă de cinci puncte între cele două partide. Meciul începe la ora 16, fiind transmis în direct de Telesport.
Pentru disputa de poimâine, Farul are o singură problemă de lot, brazilianul Gerlem, suspendat în urma cartonaşului galben primit cu Rapidul. Înlocuit pe final cu giu-leştenii, din pricina unei probleme medicale, Voiculeţ va fi refăcut, accidentarea nearătându-se gravă. A fost vorba doar de o lovitură în muşchi, care l-a împiedicat să participe doar la alergarea de duminică. Operat la genunchi, tânărul atacant Daniel Florea a început alergările, dar nu se pune problema să mai joace până la finalul campionatului.
Şi UTA se confruntă cu o indisponibilitate, atacantul constănţean Dorel Zaharia, eliminat duminică la Piatra Neamţ. „Cred că avem în continuare şanse de salvare. Campionatul nu este jucat, se mai pot întâmpla multe. Pentru început, trebuie să batem însă Farul”, a declarat Florin Dan, autorul golului egalizator cu Ceahlăul.
Plecarea spre Arad se face mâine, la orele prânzului, „rechinii” deplasându-se cu autocarul (până la Bucureşti) şi apoi cu avionul. Întoarcerea are loc vineri.

Sursa: Cuget Liber

Niciun comentariu: