marți, 8 aprilie 2008

Criză mare în atacul Farului


Egalul alb înregistrat sîmbătă în faţa Rapidului, 0-0, a confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că FC Farul se află în mare criză de atacanţi. Ca şi în alte partide disputate în acest sezon, elevii lui Ion Marin şi-au creat ocazii, dar au ratat nepermis, “eroul principal” fiind brazilianul Gerlem, care a irosit două oportunităţi imense de a marca. Revenit după două săptămîni de pauză, atacantul sud-american a dezamăgit cu atît mai mult cu cît era considerat cel mai bun jucător ofensiv din lotul constănţean, în condiţiile în care Nanu, Gosic şi Chico nu au dat satisfacţie. În plus, Gerlem a încasat un cartonaş galben în urma unei simulări în careul rapidist şi va absenta joi, de la meciul cu UTA, fiind suspendat. “Încă o dată se dovedeşte că jucăm, dar nu reuşim să marcăm. Plătim tribut faptului că atacanţii noştri nu sînt inspiraţi în faţa porţii”, a declarat “Săpăligă”.

Lipsa de valoare a atacanţilor a făcut ca Farul să bifeze un record negativ, marcînd doar 15 goluri în 27 de partide, atît cît a reuşit Ionel Dănciulescu de unul singur pentru Dinamo în acest sezon. Media de 0,55 goluri pe meci reprezintă una dintre cele mai scăzute din istoria primei ligi pentru o formaţie care speră să evite retrogradarea.

Speranţele constănţenilor se leagă însă de un succes joi, cînd vor întîlni în deplasare una dintre contracandidatele din zona fierbinte a clasamentului, UTA, în etapa a 28-a. “Împreună cu jucătorii vom lupta pînă la capăt pentru a ne îndeplini obiectivul”, a întărit antrenorul Ion Marin. Tehnicianul şi-a chemat elevii în cantonament încă din această după-amiază, urmînd ca mîine, la prînz să se plece spre Bucureşti cu autocarul, deplasarea spre Arad continuînd cu avionul. Din lotul deplasat face parte şi mijlocaşul Claudiu Voiculeţ, care şi-a revenit după accidentarea suferită în finalul jocului cu Rapid.


“Rechinii”, în liceu


Patru jucători ai Farului, Todoran, Gerlem, Curcă şi Şchiopu, alături de antrenorul Ion Marin, vor participa astăzi, de la ora 10.30, la o acţiune de promovare a fotbalului şi a grupării de pe litoral. Astfel, cei cinci vor face parte alături de reporterii unui cotidian de sport dintr-o echipă care va da piept cu selecţionata formată din elevii Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”. Meciul, programat de la ora 10.30 în sala de sport a liceului respectiv, face parte din campania “Fotbalul s-a născut în curtea şcolii”.

Sursa: telegraf

Niciun comentariu: